sportphysio.gr

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

biografikoΚ. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ. ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ...

Διαβάστε Περισσότερα

isokinisiΙΣΟΚΙΝΗΤΙΚΌ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ CON-TREX

προληψη
αποκατασταση
βελτιωση επιδοσεων

Διαβάστε Περισσότερα

alter-g-anti-gravity-treadmill-rehab-injury

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΙΒΑΡΥΤΗΤΑΣ
ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 80%...

Διαβαστε Περισσοτερα

kroustiko kentrikoShockwave Therapy
πρωτοποριακη θεραπεια αμεσησ και ουσιαστικησ αντιμετωπισησ προβληματων του μυοσκελετικου συστηματοσ...

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόγραμμα Ορθοσωμίας

E-mail Εκτύπωση PDF

Το πρόγραμμα ορθοσωμίας ενδείκνυται για ανθρώπους με κακή στάση σώματος, με παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης αλλά και για εκείνους που προληπτικά θέλουν να έχουν έναν κορμό ευθυτενή. Πρόκειται για εξειδικευμένα και εξατομικευμένα πρωτόκολλα ασκήσεων και μεθόδων που στόχο έχουν την επανεκπαίδευση, την ενδυνάμωση και μακροπρόθεσμα την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.Σωστή στάση σημαίνει, οι αρθρώσεις και οι υπόλοιπες δομές που σχετίζονται με αυτές, να είναι σε τέτοια θέση ώστε η επιβάρυνση που δέχονται να είναι όσο το δυνατό μικρότερη.

images 3


Η στάση του σώματος επηρεάζεται από τη δύναμη της βαρύτητας. Η ένταση της καθημερινότητας προκαλεί σημαντική φόρτιση, η οποία επιδεινώνεται από την λανθασμένη θέση και στάση του σώματος, όπως επίσης και από την αδυναμία του μυϊκού συστήματος. Αποτέλεσμα είναι η φθορά στις δομές που συγκρατούν τον σκελετό (μύες, σύνδεσμοι). Τα κύρια συμπτώματα τότε είναι πόνος, περιορισμός της κίνησης και μυϊκή αδυναμία. Εάν συνεχιστεί η επιβάρυνση, επηρεάζονται με την σειρά τους τα νεύρα της περιοχής, με αποτέλεσμα την πρόκληση φλεγμονής όπως ισχιαλγία, οσφυαλγία, ωμαλγίες, αυχενικό σύνδρομο, ημικρανίες, πόνος στην πλάτη κ.ά.


Το σώμα αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο, στο οποίο οι μορφολογικές επιπτώσεις που έχει η κακή στάση (McKenzie 1981-1990) όπως γυρτοί ώμοι, απώλεια οσφυϊκής λόρδωσης και πρόσθια κλήση κεφαλής, προκαλούν σημαντικές επιπτώσεις και στη συνολική υγεία και λειτουργία του οργανισμού. Για παράδειγμα, η σκολίωση στην θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης επηρεάζει την αναπνευστική λειτουργία, λόγω περιορισμού της κινητικότητας του θώρακα, καθώς επίσης το πεπτικό και το κυκλοφορικό σύστημα.


005 back ache


Σύνδρομο κακής στάσης σώματος και αιτίες:


• Επαναλαμβανόμενη κακή στάση στην επαγγελματική ενασχόληση.
• Λανθασμένη θέση και στάση κατά τη διάρκεια της ηρεμίας.
• Οφθαλμολογικές διαταραχές.
• Διαταραχή βάδισης και μη σωστά παπούτσια.
• Αναπνευστικά προβλήματα.
• Σκολίωση, κύφωση, λόρδωση
• Κακή διατροφή.
• Αδύναμο μυοσυνδεσμικό σύστημα.
Αντιμετώπιση:


Κάποια πράγματα, όπως η σίτιση, βάδιση, η στάση και γενικότερα το πώς εκτελούμε πολλές καθημερινές μας δραστηριότητες, γίνονται μηχανικά, γιατί υπάρχουν αποθηκευμένες στο σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας. Αυτό όμως αλλάζει, ανάλογα από τα ερεθίσματα που δέχεται από το περιβάλλον. Συνεπώς, με τη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή σας, μπορείτε να εντοπίσετε, να επανεκπαιδεύσετε και να βελτιώσετε τα λανθασμένα σας πρότυπα.


 

Στο κέντρο μας προσεγγίζουμε και αξιολογούμε ένα περιστατικό δίνοντας βάση στο ιστορικό, τις συνθήκες της καθημερινότητας καθώς και στις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε σωματοδομής.

 

Η ανάκτηση της σωστής στάσης τις περισσότερες φορές είναι αναγκαία και τη χρησιμοποιούμε άμεσα ή έμμεσα για την αποκατάσταση των μυοσκελετικών κακώσεων.

Η λεπτομερής αξιολόγηση στάσης και βάδισης καθώς και ο απαιτούμενος απεικονιστικός έλεγχος, μας οδηγούν στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.


51405605 776305439395455 616503166195728384 n

Στο κέντρο μας προσεγγίζουμε και αξιολογούμε ένα περιστατικό δίνοντας βάση στο ιστορικό, τις συνθήκες της καθημερινότητας καθώς και στις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε σωματοδομής.

 

Η ανάκτηση της σωστής στάσης τις περισσότερες φορές είναι αναγκαία και τη χρησιμοποιούμε άμεσα ή έμμεσα γιαÂτην αποκατάσταση των μυοσκελετικών κακώσεων.

 

Η λεπτομερής αξιολόγηση στάσης και βάδισης καθώς και ο απαιτούμενος απεικονιστικός έλεγχος, μας οδηγούν στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.


51714930 563332150837582 1901432586589175808 n50299912 2517525511655516 7411999769091899392 n

You are here: