sportphysio.gr

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

biografikoΚ. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ. ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ...

Διαβάστε Περισσότερα

isokinisiΙΣΟΚΙΝΗΤΙΚΌ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ CON-TREX

προληψη
αποκατασταση
βελτιωση επιδοσεων

Διαβάστε Περισσότερα

alter-g-anti-gravity-treadmill-rehab-injury

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΙΒΑΡΥΤΗΤΑΣ
ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 80%...

Διαβαστε Περισσοτερα

kroustiko kentrikoShockwave Therapy
πρωτοποριακη θεραπεια αμεσησ και ουσιαστικησ αντιμετωπισησ προβληματων του μυοσκελετικου συστηματοσ...

Διαβάστε Περισσότερα

Παθήσεις Άκρου Πόδα

E-mail Εκτύπωση PDF

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ ΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΡΟΥ ΠΟΔΟΣ.

H ποδοκνημική παρουσιάζει ποικίλες παθήσεις που αφορούν τα οστά, τις αρθρώσεις,τον αρθρικό θύλακο τους συνδέσμους ή την περιτονία. Για την καλή λειτουργία της ποδοκνημικής απαιτείται καλή κατάσταση των μυών της περιοχής. Γενικότερες παθήσεις όπως κοινές φλεγμονές, ρευματοειδής αρθρίτις, οστεοαρθρίτις προσβάλουν και την ποδοκνημική.


ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ - Είναι η ελάττωση ή και η εξάλειψη της ποδικής καμάρας με σύγχρονη βλαισοποδία της πτέρνης, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το πέλμα με όλο το βάρος του σώματος .Η κίνηση μπορεί να προκαλέσει την πίεση ή τον ερεθισμό κατά μήκος των πελμάτων, κούραση στη βάδιση και σε μία γενικότερη καταπόνηση του ασθενή, πόνο στις πτέρνες και στις ποδικές καμάρες καθώς επίσης και πόνο χαμηλά πίσω από το γόνατο. Είναι μια από τις πιο συχνές παραμορφώσεις του άκρου ποδός, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία. Φυσιολογικά η ποδική καμάρα αρχίζει να αναπτύσσεται μετά την ηλικία των 12-18 μηνών, αφού δηλαδή το βρέφος αρχίσει να περπατάει και ολοκληρώνεται γύρω στα 5-6 χρόνια. Έτσι είναι φυσικό όλα τα παιδιά 2-3 ετών να έχουν ένα βαθμό πλατυποδίας που οφείλεται στην ελαστικότητα των συνδέσμων και στην αδυναμία ακόμη ελέγχου της μυϊκής λειτουργίας των ποδιών τους.

ποδική-καμάραΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΝΥΨΩΣΗ ΠΟΔΙΚΗΣ ΚΑΜΑΡΑΣ (ΚΟΙΛΟΠΟΔΙΑ) - Είναι μια ψηλά σχηματισμένη αψίδα του ποδιού. Αυτός ο τύπος ποδιού έχει την ποδική καμάρα αρκετά παραπάνω από το φυσιολογικό . Επειδή η αψίδα δεν μπορεί να ισιώσει δεν είναι αποτελεσματική η απορρόφηση της ταλάντωσης του διασκελισμού. Κατά συνέπεια, το βάρος του σώματος κατά την διάρκεια της βάδισης πέφτει μόνο στη πτέρνα και μπροστά στις βάσεις του μεταταρσίου Η πάθηση αυτή έχει κληρονομικά αίτια. Η υπερβολική κοιλοποδία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πόνο στα γόνατα, ισχία και χαμηλά στη μέση.
achilles-tendon-problems -k7993581


ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ TENONTIΤΙΣ - Είναι ένας ερεθισμός-φλεγμονή του Αχίλλειου τένοντα.

Πόνος κατά μήκος του τένοντα, ερυθρότητα ή θερμότητα γύρω από την πάσχουσα

περιοχή και περιορισμός στην κίνηση, κάμψη έκταση, του πέλματος.
ΑΚΑΝΘΑ ΠΤΕΡΝΑΣ– Είναι μια προβολή και μια επιμήκυνση του οστού στο μπροστινό μέρος της πτέρνας, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί μία άκανθα η οποία με την κακή στήριξη του σώματος θα ερεθίσει τη γύρω περιοχή. Τότε παρουσιάζετε έντονος πόνος στη πτέρνα κατά την βάδιση αλλά και κατά την στήριξη. Είναι πιο συνηθισμένο σε ανθρώπους με υψηλές ποδικές καμάρες.

akantha-pternas


ΜΕΤΑΤΑΡΣΑΛΓΙΑ - Ένας όρος για να δείξει τον πόνο ή την ταλαιπωρία στη περιοχή του ταρσού. Με αυτόν τον όρο, μια ή περισσότερες από τις οστικές ενώσεις του ταρσού γίνονται επίπονες και δημιουργούνται φλεγμονές συνήθως την υπερβολική κόπωση κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής περιόδου του χρόνου ή από την κακή ανατομία του πέλματος. Η μεταταρσαλγία μπορεί να προκαλέσει μώλωπες στη περιοχή των σφυρών αλλά και τσούξιμο, καθώς και κάλο κάτω από το μετατάρσιο ,μούδιασμα στη περιοχή των δακτύλων.


ΝΕΥΡΙΝΩΜΑ MORTOΝ - Είναι ένας ερεθισμός του πελματιαίου νεύρου που εντοπίζετε στο τρίτο μετατάρσιο διάστημα και περιγράφεται σαν οξύς και έντονος πόνος στην περιοχή του ταρσού και των δακτύλων. Το νευρίνωμα Morton παρουσιάζετε γενικάαπό τις δυσαναλογίες που οδηγούν τα οστά ώστε να συμπιέζουν το νεύρο.

neuroma morton02ΚΑΛΟΙ– Είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα. Με την έννοια κάλος εννοούμε την προέκταση του οστού ή του ιστού γύρω από την ένωση του μεγάλου δακτύλου. Ο πόνος είναι ήπιος ή δυνατός, το δέρμα και οι βαθύτεροι ιστοί γύρω από τον κάλο μπορεί να πρηστούν και να έχουμε μία μόνιμη παραμόρφωση.

ponos podi 4Βλαισός μεγάλος δάκτυλος - Είναι μια παραμόρφωση πού προκαλείται από ραιβή θέση του πρώτου μεταταρσίου, απόκλιση δηλαδή προς τα έσω (συγγενής ανωμαλία) όμως επιδεινώνεται και από τα στενά παπούτσια τα οποία σπρώχνουν το μεγάλο δάκτυλο προς τα έξω κατά τη μεταταρσιοφαλαγγική διάρθρωση και αντιδραστικά σχηματίζεται μια εξόστoση (κότσι) από την πίεση και τριβή του παπουτσιού.

HalluxValgus


ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ - Τα περισσότερα προβλήματα πόνου ή δυσλειτουργίας του άκρου ποδός σε αθλητικές δραστηριότητες στην προεφηβική ηλικία προέρχονται από κακώσεις από υπερχρησιμοποίηση που σχετίζονται με ανώμαλη εμβιομηχανική του ποδός, όπως διατεταμένη πελματιαία απονεύρωση, υπερβολικό πρηνισμό του άκρου ποδός, ύπαρξη γεφυρών μεταξύ των οστών του ταρσού, βλαισός μεγάλος δάκτυλος, κλπ.

ankle sprain out

You are here: